botiga alcohol

Aquest divendres ha començat la Festa Major de Sarrià 2022, que s’allargarà del 30 de setembre al 9 d’octubre, i també entra en vigor la restricció d’horari a supermercats i botigues de queviures de Sarrià, que hauran de tancar de les 22 a les 7 h. L’objectiu és frenar la venda d’alcohol a joves i menors d’edat, evitar-ne el consum al carrer i les botellades, i les molèsties i problemes de convivència que generen. 

Més de 566.000 m² d’espai afectat

La mesura s’aplica a tots els establiments que hi ha en l’àrea que delimiten el carrer de Ramon Miquel i Planas, l’avinguda de Josep Vicenç Foix, el passeig de Manuel Girona i la via Augusta. Una superfície superior als 566.000 m², al voltant del carrer Major de Sarrià.

mapa sarria prohibicio venda alcohol

La carta de Batlle als joves

Aquesta limitació d’horari als locals no és l’única mesura que ha dut a terme el districte per evitar el consum d’alcohol al carrer. El regidor de Sarrià – Sant Gervasi i tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va enviar una carta als adolescents del barri en què els alerta dels riscos de beure alcohol, drogar-se o consumir determinades substàncies.

L’any passat, la primera nit de la festa major va acabar amb incidents al carrer i vuit persones detingudestres de les quals eren menors.