2.100 militants del PSC estan cridats a les eleccions primàries del PSOE a Barcelona, mentre que a tot el territori català són 13.899 persones. Tot apunta que el candidat més votat a Catalunya sigui l’exsecretari general del partit, Pedro Sánchez. Tot i això, el secretari general dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha mantingut una posició neutral i no ha volgut revelar el seu vot. Iceta ha destacat que es tracta d’un moment transcendent tant per a Catalunya com per a Espanya i ha demanat responsabilitat al nou secretari de partit, sigui quin sigui el candidat escollit. En aquest sentit, Iceta vol que sigui “capaç de reunir els socialistes i aixecar el PSOE”.

Per primera vegada, els socialistes han habilitat casetes als centres de votació perquè tots els militants puguin triar candidat en privat i, posteriorment, dipositar la papereta a les urnes. La mesura s’implanta en unes primàries marcades per la tensió entre els dos favorits al càrrec, Pedro Sánchez i Susana Díaz. Una situació que, segons la gestora socialista, també fa intuir una gran participació de la militància. Preveuen que el 80 % dels censats s’acostaran a votar. 

Entre els tres candidats, Patxi López ha estat el primer que ha anat a votar. Ho ha fet a Portugalete. La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, ha votat al barri de Triana de Sevilla. I Pedro Sánchez ho farà al municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón. A la tarda, està previst que els tres candidats es traslladin a la seu del PSOE del carrer Ferraz de Madrid per seguir els resultats.