Garganté deixa el càrrec en compliment del compromís d’estar dos anys a l’Ajuntament. “Ara penso que m’he equivocat. Amb un any, n’hi hauria hagut prou” ha dit. Tot i això, ha valorat que l’experiència li ha servit per “conèixer com funciona la maquinària, que va sola. Si ara es morissin els 41 regidors, l’Ajuntament funcionaria igual perquè té una inèrcia”.  Considera que la possibilitat d’introduir canvis a la política municipal és “molt limitada” i ha posat com a exemple les internalitzacions que s’han fet durant el mandat: “dels 880 serveis externalitzats que té el consistori, en dos anys, se n’han internalitzat tres”.

El regidor també s’ha referit a les últimes protestes veïnals contra el turisme, com les pintades als voltants del Parc Güell i una manifestació al Poblenou que va acabar amb incidents. Ha negat que existeixi “turismofòbia”. “Això és una paraula que s’ha inventat la caverna mediàtica i ideològica”, ha dit. “Jo no condemno això, condemno el barricidi” i “que Barcelona és cada cop més un aparador”.

“S’han convertit en part de l”status quo'”

Respecte als dos anys del govern d’Ada Colau, el regidor de la CUP Capgirem Barcelona ha dit que “no aprovaria”. “Pensava que el gir a la dreta que han  fet -criminalitzar les vagues de TMB, perseguir policialment els venedors ambulants i condemnar les protestes veïnals-, trigarien més temps a fer-ho” ha afegit. Considera que el govern s’ha convertit “en una caricatura” i per això, diu, va posar-se la samarreta de Mickey Mouse amb la cara de l’alcaldessa en un ple.

Podeu veure l’entrevista sencera aquí.