Per fer-ho possible també s’incrementarà la plantilla de policies a l’aeroport. Nieto ha detallat que la previsió és posar “a disposició de la seguretat del Prat” entre 40 i 50 agents de la Policia Nacional. Aquests s’afegiran als 20 que ja es van incorporar en un primer reforç i que van destinar-se a l’aeroport provinents d’altres emplaçaments de la demarcació.

El secretari d’estat també ha explicat que s’està gestionant amb Telefónica una ampliació de l’ample de banda perquè l’enviament de dades telemàtiques dels verificadors a la base de dades de la policia sigui més ràpid. Segons Nieto, l’empresa preveu implementar la millora en dues o tres setmanes.

Paral·lelament a aquest pla de xoc, el govern preveu fer “una compra important” de verificadors ABC, que són les màquines on els passatgers poden passar el control autònomament. Per decidir quants aparells compra, el govern està analitzant l’experiència de l’aeroport de Heathrow, a Londres.

Nieto ha anunciat totes aquestes mesures després de la reunió d’aquest dimecres al migdia a la delegació del govern espanyol entre els diferents agents de l’estat implicats als controls de fronteres de l’Aeroport de Barcelona-el Prat. La reunió s’ha fet poques hores abans de la reunió que ha convocat la Generalitat amb els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat, la directora de l’aeroport i la Cambra de Comerç per la mateixa qüestió. Una trobada a la qual també està convocat el delegat del govern de l’Estat, Enric Millo.

El secretari d’Estat ha insistit que les “cues desproporcionades, que es passen del que és raonable”, només s’han donat en moments puntuals. Principalment, diu els diumenges, en què el trànsit de passatgers és molt elevat. Segons Nieto, diumenge passat en quatre hores van arribar al Prat 10.000 persones, un volum que ha reconegut era “tremendament complicat d’ordenar” i ha demanat disculpes als usuaris.

El secretari d’estat ha volgut treure rellevància a les paraules d’aquest dimarts de la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Neus Munté, que va qualificar la situació de “sabotatge” i “boicot premeditat” de l’Estat. Segons Nieto, “algú devoia equivocar-se, estic segur que no pensen això i que volen el mateix que el Govern espanyol”. Munté també va acusar l’Ajuntament de Barcelona d’actuar amb “indolència i silenci” amb el problema.