Durant el seu discurs, Junqueras ha dit que en no permetre votar als catalans els responsables del govern espanyol  “estan dient que la nostra opinió els importa un rave”. 

Les crítiques arriben l’endemà que la vicepresidenta de l’executiu espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, hagi proposat  a Puigdemont que presenti el referèndum davant del Congrés dels Diputats, ja que, per a Santamaría, l’única manera de tirar-lo endavant és amb una reforma de la Constitució. Puigdemont va contestar que només ho farà si abans hi ha un acord amb el president Mariano Rajoy. Tot i això, la proposta de Santamaría difícilment prosperaria, ja que per reformar la Constitució es necessita el suport de dos terços de la cambra, i la majoria de diputats estan en contra del referèndum.

ERC enceta la campanya pel “sí”

Després d’una nit enganxant cartells de la campanya pel “sí” al referèndum, Esquerra n’ha celebrat el primer acte aquest dissabte al matí al Poblenou. Durant la trobada, el president d’ERC Oriol Junqueras ha destacat que la república catalana és un projecte pensat per aconseguir avenços en matèria social. Per això, ha defensat la importància de votar i ha deixat clar que els que aposten pel “no” a la independència també “són dels nostres”, perquè volen exercir el seu dret a vot.