En l’informe, el secretari municipal descriu que l’absència de Pisarello s’havia comunicat a la Secretaria General i als grups. “L’aixecament de les sessions no resulta emparada en cap facultat atorgada per l’ordenament jurídic” i descriu que la suspensió de la Comissió d’Economia i de la de Presidència “provoca una clara afectació sobre el dret de participació dels electes que no van secundar l’actuació”. I afegeix que podrien interposar, fins i tot, un recurs contenciós administratiu.

L’alcalde accidental s’ha agafat a l’informe per dir que la suspensió de les dues comissions “no era procedent”. Gerardo Pisarello ha justificat l’absència pel viatge a Madrid i diu que hi va mantenir “reunions plurals per defensar els interessos de la ciutat”. Tot i això, ha dit que el govern pren nota dels fets. “No només no menystenim la tasca de l’oposició sinó que considerem que és fonamental”, ha assegurat.

Per alguns dels grups que van secundar la plantada, el govern ha tancat el debat en fals amb arguments jurídics i no polítics. “Són incapaços de fer autocrítica”, ha dit el portaveu Demòcrata, Joaquim Forn, mentre que Carina Mejías (Cs) s’ha mostrat “perplexa” perquè l’executiu no assumeix “cap mena de culpa”. “S’han cobert darrere d’un informe en comptes d’assumir l’error”, ha dit Àngels Esteller (PP).

Tot plegat s’ha debatut en una junta de portaveus extraordinària en què s’ha decidit que la sessió ordinària de dimarts que ve, prèvia al ple, doni tràmit a dos expedients que van quedar sense resoldre. Els grups de l’oposició no han descartat convocar comissions extraordinàries per debatre les propostes d’impuls i control al govern que havien inclòs a les dues comissions suspeses.