LOURDES MUÑOZ secretària d'organització del PSC - Barcelona "En aquestes primàries les candidatures no s'autoproclamen sinó serà l'autoritat electoral i la comissió organitzadora qui el dia 8 de març proclamarà qui té les condicions per ser candidat o candidata // Però una cosa és creure que tens els avals i una altra és tenir-los, perquè el primer que farà l'autoritat electoral i la comissió organitzadora és per exemple veure els avals repetits que s'invalidaran tots dos si són repetits".

Els precandidats a les primàries del PSC de Barcelona Carmen Andrés, Laia Bonet, Jaume Collboni, Manel Fernández, Jordi Martí i Rocío Martínez-Sampere, asseguren tenir els avals necessaris per ser proclamats finalment candidats a les primàries. Des de la Federació, però, recorden que l’autoritat electoral té temps fins al 8 de març per verificar la identitat dels militants i dels ciutadans de fora del partit que els han donat suport, amb especial atenció per detectar possibles suports duplicats.

Aquest dissabte 1 de març tots els precandidats presentaran els avals i l’autoritat electoral i la comissió organitzadora tindran una setmana per comprovar-ne la legalitat. La primera volta de les primàries se celebrarà el 29 de març i, si és necessària, n’hi haurà una segona el 5 d’abril. Aquest dimarts, la Federació del PSC ha fet pública les despeses que cada precandidat ha gastat fins ara, en un exercici de transparència. Les dades es poden consultar en un web específic en què es recullen els ingressos i les despeses de cada precandidatura, així com les aportacions econòmiques a títol individual que han rebut i el que s’ha gastat cada precandidat.