Després d’uns anys fluixos pel que fa al nombre de visitants, el Parc d’Atraccions del Tibidabo consolida la tendència de creixement. L’any passat es va arribar als 556.700 visitants, un increment del 7% respecte a 2012. Durant aquesta propera temporada s’espera assolir la xifra de 600.000 visitants. Un cop s’hi arribi, el consistori es plantejarà iniciar una gestió publicoprivada del parc. El president de PATSA i regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Joan Puigdollers, ha remarcat, però, que per fer-ho caldrà que hi hagi un consens majoritari. Amb aquest anunci, el consistori posa de nou sobre la taula una qüestió que havia aparcat precisament per falta d’acords.

Una nova nòria

El Parc d’Atraccions del Tibidabo inaugurarà la temporada 2014 aquest dissabte, 1 de març, i ho farà amb algunes novetats remarcables. L’atracció que s’espera que tingui més reclam serà la nova roda panoràmica o nòria, que ja està instal·lada, però que s’inaugurarà a mitjan abril. El president de PATSA, gestora del parc, i regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Joan Puigdollers, ha explicat que s’obrirà un concurs entre socis i visitants del parc per triar-ne el nom. La nòria té 20 m de diàmetre, 16 cistelles i un efecte de llums que es preveu que resulti molt atractiu.

Altres novetats

Els gestors del parc també han explicat que una de les novetats que hi haurà al llarg de la temporada serà la presentació d’una mascota. Es preveu que s’obri un concurs popular, les bases del qual pactarà el Tibidabo amb Unicef. Estarà obert a escoles de disseny i artistes catalans reconeguts i es vol que transmeti i representi els drets dels infants.

Una altra novetat són les pel·lícules en 4D que s’oferiran al Dididado, entre les quals destaquen ‘El bo, el dolent i el cavall’, una comèdia del clàssic d’aventures al salvatge oest, i ‘20.000 llegües de viatge submarí’. Pel que fa als nous espectacles de cloenda de la jornada al parc, s’oferirà -previsiblement abans de l’estiu- ‘Marabunta Kids: la festa del Tibidabo’ i ‘Càsting: un musical molt animal’. A partir de llavors, es recuperarà l’espectacle de ‘La gran cavalcada de Geronimo Stilton’, que el 2013 va tenir molt èxit entre els més petits; així com ‘Planeta Fantasia’, un espectacle de làser i llums que ja és la tercera temporada que es programa.

El Tibidabo vol distreure i divertir però també ensenyar els més petits, i per aquest motiu ha ideat un nou projecte d’animació lúdica i pedagògica anomenat Projecte de reciclatge. Es farà durant el mes de juliol i incorporarà un personatge de la Fundació Pere Tarrés per ensenyar, a petits i grans, com es fa un bon reciclatge domèstic.

El Tibiclub el formen, actualment, 16.700 famílies que són sòcies del parc. Totes estan convidades a participar en una festa especial per commemorar el 10è aniversari del club, i de la qual no s’han donat més detalls. La tradicional jornada castellera, la Festa dels Avis i la Festa del Dia Mundial de la Sardana -aquesta, el 22 de juny i en el marc de la capitalitat barcelonina de la dansa catalana- són altres actes previstos.

Oferta gastronòmica

Toni Massanés, de la Fundació Alícia, serà l’encarregat de l’assessorament i disseny de l’oferta gastronòmica de l’Aeroport del Tibidabo. No hi faltarà tampoc el popular xiringuito del parc d’Enrique Tomàs, que enguany oferirà novetats gastronòmiques importants destinades als turistes, centrades en el pernil. I s’obrirà una xurreria a la plaça dels Somnis.