SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "El context polític, el context general, la proximitat d'unes eleccions... tot això està fent que, si m'ho permeten, contamini una mica l'ambient de les negociacions. En tot cas, recordeu que si s'arriba a 1 de gener i no hi ha un pressupost aprovat, sempre hi ha el mecanisme de la pròrroga pressupostària fins que pots aprovar un pressupost. Per tant, tot això té els seus calendaris. Estem treballant."

Sònia Recasens ha explicat que l’executiu encara no ha donat el primer impuls al pressupost de 2015 a la Comissió de Govern però que es treballa per intentar trobar suports dels grups municipals als comptes. “No som en un moment fàcil, mai no ho ha estat, però el context polític, el context general, la proximitat d’unes eleccions està fent que contamini una mica l’ambient de les negociacions”, ha assegurat. La tinenta d’alcalde d’Economia ha dit que el govern vol presentar “un bon projecte de pressupost” i no ha descartat una pròrroga. “Si s’arriba a 1 de gener i no hi ha pressupost aprovat, sempre hi ha el mecanisme de la pròrroga pressupostària fins que el pots aprovar”, ha dit.

De fet, en l’inici del curs polític, l’alcalde, Xavier Trias, ja va dir en una entrevista a BTV que veia “molt difícil” aprovar el pressupost en un any electoral. Tots els grups municipals, excepte ICV-EUiA, han admès contactes “informals” amb el govern per abordar el pressupost. El PSC, que és l’única formació que es va mostrar disposada a negociar els comptes, està en espera que l’executiu els presenti les línies mestres, després que Trias acceptés públicament l’oferiment que el líder socialista, Jaume Collboni, va fer des de BTV. Des del PP confirmen converses no oficials amb l’executiu. El líder d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, s’ha reunit també aquesta setmana amb Recasens.