JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "El que no val és avui dir: no, d'aquí al 30 de novembre podrem discutir el que vulguin, però nosaltres els aprovarem. És clar, això és seure sabent que ells ja han decidit jugar la carta. Una carta que els aïllarà". XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Entenem que són uns pressupostos frívols, irreals i ficticis, que paralitzen les baixades d'impostos que va introduir el PP en aquest ajuntament l'any 2012". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Nosaltres tenim la certesa que està tot el camí aplanat per anar a una moció de confiança i que no hi ha voluntat real per part del govern de CiU, per molt que diguin, de negociar". JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres considerem indispensable que Barcelona tingui un pressupost. La pròrroga de pressupost suposa perdre inversions que no és acceptable que es perdin en una situació econòmica com l'actual".

Tots els grups han coincidit a assenyalar el poc marge que el govern municipal ha donat a l’oposició per estudiar els pressupostos abans de la propera comissió d’Economia, que és on s’ha de votar si s’admeten a tràmit o no. El líder del PSC, Jordi Martí, ha ironitzat i ha afirmat que fins i tot els periodistes han tingut abans informació més detallada dels comptes. Segons Martí, aquest procediment evidencia que “Trias ha decidit encarar la segona meitat del mandat en solitari i en aïllament”. “Sense haver fet contactes previs i sense haver tancat ni tan sols els comptes generals de 2012, avui ha actuat com si tingués la majoria absoluta”, ha dit. Martí considera que la qüestió de confiança a la qual hauria de recórrer l’alcalde en cas de no rebre cap suport ha de ser l’última opció: “mai no s’ha fet en 32 anys de democràcia”. Segons Martí, és un símptoma clar que “no hi ha cap voluntat negociadora”.

En la mateixa línia s’hi ha pronunciat Xavier Mulleras, del PP: “la moció ha de ser l’últim recurs, plantejar-ho de bones a primeres requereix una explicació per part de l’alcalde. La nostra pregunta és: per què no es presenten les ordenances fiscals?”. Presentar els pressupostos tres dies abans de la comissió posa en dubte la predisposició a negociar”. Mulleras ha qualificat els comptes de “frívols, irreals i ficticis”. Segons el PP, consoliden Barcelona “com la ciutat més cara, on més impostos es paguen”, i suposen una renúncia a la dinàmica d’aprimar l’Administració.

Per part d’ICV-EUiA,  Joaquim Mestre ha dit que l’alcalde “té ja el calendari previst perquè el pressupost s’aprovi amb la qüestió de confiança” i ha afegit que “sorprèn la voluntat de Trias d’aïllar-se i no buscar acords”. Segons Mestre, la proposta de pressupost “no és gens satisfactòria, [és] poc ambiciosa i conservadora, perquè una vegada més es calculen a la baixa els ingressos municipals”.

L’única força que sí que veu els fonaments del pressupost amb bons ulls és Unitat per Barcelona, que manté la defensa d’una mesa conjunta de tots els líders municipals per pactar-los. “Val la pena fer un esforç per tenir pressupost, és bo que n’hi hagi i reitero la crida a convocar una mesa amb els presidents de grup”, ha dit Jordi Portabella. Pel que fa al contingut, el president de la coalició ERC+Dcat+Rcat “l’estructura bàsica permet iniciar les negociacions”. Ara bé, segons Portabella, cal blindar l’increment dels impostos: “no n’hi ha prou a dir que no s’apujaran, cal que cap taxa o impost no estigui per sobre de l’IPC”.

En el que sí ha coincidit Portabella amb la resta de presidents de grup és en posar en dubte que la partida de les polítiques d’habitatge depengui de l’èxit o fracàs de l’operació de privatització dels aparcaments de B:SM.