ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Els barcelonins continuem pagant els impostos i taxes més alts de tota Espanya. I malhauradament per uns impostos i taxes de primera, en ocasions rebem serveis de tercera. I pagant impostos de màxims, rebem serveis sota mínims. I això, evidentment, entenem que cal canviar".

La proposta del PP arriba dues setmanes després que el govern municipal anunciés la intenció de congelar els impostos de cara a 2014. Els populars veuen bé mantenir l’IBI, però aposten per més bonificacions per a persones majors de 65 anys i famílies nombroses o monoparentals. A més, proposen la rebaixa de l’impost de vehicles (2,5%), i augmentar les bonificacions de l’IAE i l’ICIO. La llista del PP inclou també la reducció de la grua (4%), la taxa de cementiris (10%) o la de parquímetres (4%), i una bonificació del 20% de la taxa de terrasses en empreses que incrementin la plantilla entre 2013 i 2014, entre d’altres.

A l’altre costat, el PP proposa mantenir taxes que s’han aplicat ja aquest any, com ara la de caixers automàtics en façana i les de la revisió de les proves d’alcoholèmia i drogues. A més, els populars volen que s’implanti una taxa per als informes d’arrelament i reagrupament, amb què preveu ingressar 915.000 euros. Entre les rebaixes d’impostos i aquestes taxes, el PP estima recaptar 6,2 milions d’euros menys, el que equival, diuen els populars, al 0,5% dels ingressos reals tributaris i preus públics de 2012. La proposta es presentarà a la Comissió d’Economia de la setmana vinent.