GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "L'únic que han aconseguit, si és que se'ls hi pot atribuir a vostès, és que l'Estat hagi posat un pegat a l'hemorragia que l'Ajuntament tenia amb el deute creixent de la Generalitat amb Barcelona". XAVIER MULLERAS, regidor del PP "La Generalitat no vol pagar perquè sap que té un alcalde amic que mira cap a un altre lloc i que no els reclamarà el deute". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Ens trobem davant un problema estructural d'aquest Ajuntament. Hi ha hagut un nou govern, un nou alcalde que ens han portat a un problema estructural a l'Ajuntament que afecta les finances d'aquest Ajuntament i a la seva capacitat d'actuació". JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "La Generalitat no ens paga perquè no té diners, i la Generalitat no té diners per culpa de l'ofec financer premeditat i sistemàtic que pateix per part de l'Estat espanyol". SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "El que ens pertoca avui aquí és fer debats seriorsos i parlar del que hem de parlar. Els hi vull deixar molt clar: la fortalesa d'aquesta institució continua vigent".

Des del PSC, Gabriel Colomé ha assegurat que “el deute real és molt superior” als 197 milions de deute vençut que reconeix el govern. El regidor socialista ha demanat a l’executiu que actuï amb transparència i s’ha mostrat preocupat per la “manca de rigor”. El regidor del PP, Xavier Mulleras, ha acusat el govern de presentar a la comissió un “informe trampa”. “El deute no és un problema comptable sinó polític”, ha dit Mulleras, que ha afegit que si la Generalitat no paga és perquè sap que “té un alcalde amic que mira cap a un altre lloc”. Des d’Iniciativa, Joaquim Mestre ha dit que “no estem disposats a què el govern de CiU amagui el deute”.

El regidor d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Joan Laporta, ha estat la veu més propera al govern i ha dit que si la Generalitat no paga “és per l’ofec financer premeditat i sistemàtic que pateix per part de l’Estat espanyol”. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, s’ha defensat de les crítiques al·legant que el deute vençut són xifres avalades per intervenció i tresoreria. “S’entén per deute tot el deute vençut, si no, no és deute com a tal”, ha dit. Recasens ha explicat que el deute a 30 de juny era de 197 milions d’euros i que espera cobrar abans que acabi l’any 123 milions gràcies al fons especial de l’Estat.