Els 60 membres, representants d’institucions i entitats diverses que formen el Consell treballaran en l’elaboració d’un document amb propostes per a la gestió del turisme a la ciutat dels cinc anys vinents, d’acord amb criteris de responsabilitat, sostenibilitat, cohesió, redistribució i innovació. Alhora es pretén generar debat públic i coneixement compartit sobre l’activitat turística i els seus efectes a través de l’anàlisi de la conjuntura actual i els escenaris de futur.

En la reunió hi ha assistit el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom. I també hi ha participat associacions de veïns de zones amb alta massificació turística, gremi d’hotelers i de la restauració, entre altres agents.  Tots ells han d’ajudar a construir un nou model de gestió turística.

Segons la diagnosi, que es va presentar el 9 de juliol, el turisme continua creixent a la ciutat. Les dades mostren que el 2015 van incrementar en un 5,4 % els turistes allotjats en hotels i hi va haver un 3,3 % més de pernoctacions respecte al balanç de 2014. La tendència dels primers sis mesos de 2016 apunten que enguany es mantindrà la tendència a l’alça. La radiografia elaborada per l’Ajuntament constata que també ha crescut la facturació agregada a l’activitat turística i la creació d’ocupació. A l’altra cara de la moneda, però, s’ha detectat intrusisme professional, precarització laboral i un increment de l’economia submergida en el sector. Totes aquestes informacions han d’ajudar a crear un Pla estratègic de Turisme per als pròxims cinc anys.