Amb els vots a favor de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP i els vots en contra de Ciutadans, PSC i PP, el Parlament ha aprovat instar a la Generalitat que prohibeixi les maniobres de l’exèrcit en espais que no siguin estrictament militars. La moció de la CUP posa d’exemple la serra de Collserola, on s’ha trobat en nombroses ocasions el batalló de Barcelona fent-hi pràctiques. El text aprovat també demana que no es permetin les desfilades en espais civils ni la participació d’avions de combat en la Festa al Cel.

Un altre punt de la moció demana que s’eviti la presència de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament i el Saló de la Infància. Aquesta petició ha rebut el suport de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, els vots en contra de Ciutadans i el PP i l’abstenció del PSC.

La moció també preveu instar a la Generalitat que reclami al Ministeri de Defensa el traspàs, ja sigui al govern català o als ajuntaments, dels edificis propietat de l’exèrcit que estan en desús perquè es puguin destinar a usos civils.

La demanda de l’Ajuntament no va resultar

El mes de març passat, la Comissió de Presidència de l’Ajuntament ja va aprovar instar el Ministeri de Defensa perquè es deixessin de fer maniobres militars al voltant del Parc de Collserola. Tot i això, la Prefectura de la Inspecció General de l’Exèrcit va argumentar que les pràctiques són “imprescindibles per a la preparació i el sosteniment de la unitat”.