La Guàrdia Urbana ha fet marxar la María José i el seu gos de la platja de Llevant. Hi havien vingut pensant que ja s'hi permetia l'entrada d'animals. "La cosa es que hemos entrado porqué había una mujer que decía que sí. Y luego llamaron a la policía y ha echado a todos los que teníamos los perros en la playa." Els agents, però, només l'han advertida. No és la primera vegada que han hagut d'actuar. Són molts els qui pensen que l'espai per a gossos ja s'ha inaugurat. Els estranya que se n'anunciés l'obertura durant la temporada de bany i encara no estigui operatiu. "Estem decebuts perquè no sabem quan l'acabaran i ja estem a mitjan juliol... Si l'acaben al desembre, fantàstic, podrem venir a banyar-nos amb els gossos." De fet, l'Ajuntament encara no s'atreveix a donar una data definitiva d'obertura, tot i que assegura que serà durant la setmana vinent. De moment les obres avancen i ja queda clar quina mida tindrà l'espai. "Jo ho trobo una mica petit. Entre que els gossos corren... I venim amb familiars, amb nens... Hi ha molta gent de la ciutat de Barcelona que tenen animals... Ho veig molt petit eeeh!" "Per començar està bé però jo crec que s'hauria d'ampliar amb el temps." Amb l'obertura sortiran de dubtes sobre si l'espai és suficient o queda petit. De moment, queda clar que hi ha molts usuaris expectants.

“Una senyora ens ha dit que ja podíem venir amb els gossos però ha vingut la Guàrdia Urbana i ens ha fet fora”, explica la María José, propietària d’un gos i futura usuària de l’espai per a gossos de la platja de Llevant. De fet, la Guàrdia Urbana, ha hagut d’advertir desenes de propietaris de gossos que ja s’instal·len a la sorra aquests dies previs a la inauguració.

Les obres avancen i ja s’hi han començat a col·locar les tanques de fusta que delimiten l’espai. Ja es pot comprovar com serà, de 1250 metres quadrats, un mida que alguns creuen que serà suficient però que d’altres veuen massa petit. El tancat tindrà un aforament limitat, de 100 animals, que hauran d’estar censats per l’Ajuntament i proveïts de la identificació amb microxip.

Tot i que la platja de Llevant no tindrà la distinció de bandera blava, l’Ajuntament en garanteix la salubritat. Les associacions de veïns dels barris propers a la platja rebutgen l’espai que, consideren, resta lloc als usuaris de tota la vida.