El cap de llista del Partit Popular (PPC), Alejandro Fernández, ha conclòs el novè dia de campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya a Barcelona. El candidat ha acusat l’esquerra i l’independentisme de renegar del passat i prometre un món nou sense saber-ne. “No arreglaran res perquè no saben ni fer la O amb un cul de got“, ha dit Fernández. També ha reivindicat la formació popular com “el partit de la propietat privada”.

El presidenciable del PPC avisa que les corrents ─referint-se a comuns i independentistes─ que fan “una esmena a la totalitat al llegat de la Constitució” els falta “humilitat i comprensió sobre com funciona la història”. Ha dit que el Partit Popular, en canvi, “accepta” la situació, respecta les generacions precedents i creu en el progrés a través de la perseverança. De fet, Fernández s’ha emmirallat de nou amb els pares del Partit Popular europeu.

“Som el partit de la propietat privada”

Per altra banda, el cap de candidatura ha reivindicat el PPC com “el partit de la propietat privada”. “No es poden entendre els éssers humans sense les seves coses. […] L’esquerra diu que aquestes coses són de l’Estat i que en qualsevol moment te les poden treure i quedar-se-les per a ells”, ha criticat. Fernández s’ha mostrat convençut que defensar la propietat privada no cal que sigui contrari a promoure els drets socials.

En l’acte, el candidat ha tornat a carregar contra la gestió de la pandèmia per part de JxC i ERC ─”Han trencat l’estabilitat institucional i l’economia”─, i contra el PSC per voler aliar-se, assegura, amb Esquerra després del 14-F. Ha demanat als constitucionalistes que confiïn en les mesures de seguretat als col·legis electorals perquè la baixa participació, diu, beneficiaria el “separatisme”.

Ramírez: “Barcelona és un laboratori del populisme”

La trobada d’aquest dissabte a la tarda l’ha inaugurat el portaveu del Grup Municipal del PP i president provincial del partit a Barcelona, Óscar Ramírez, amb un discurs dur dirigit al govern de Barcelona En Comú i l’alcaldessa, Ada Colau. Ha afirmat que la ciutat és “un laboratori del populisme” i “l’epicentre de l’ocupació il·legal de tota Espanya”. “El model Colau es basa en el nepotisme i l”enxufisme’“, ha sentenciat Ramírez.