L’escrutini final de les eleccions municipals s’ha completat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia. El personal de la Junta Electoral Local, juntament amb els apoderats de cada partit, han comprovat que les xifres del recompte de vots que consta en les actes dels col·legis electorals coincideixin amb les dades que cada funcionari va introduir en un programa informàtic el mateix dia.

Els resultats definitius confirmen que el Partit Popular ha obtingut una representació de dos regidors a l’Ajuntament. De fet, les dades revisades li han atorgat finalment 37.786 vots, 41 més que els que se li van atribuir en el recompte de diumenge. La resta de partits també han obtingut petites variacions en el recompte final de vots, però això no ha fet ballar cap regidor d’una formació cap a una altra. Els partits tenen ara 24 hores per decidir si impugnen l’escrutini definitiu.

En total s’han validat les votacions de 1.434 meses de tota la ciutat i únicament s’han obert els sobres que van comptar com a nuls, per decidir si finalment comptaven o no en el recompte final.

Els resultats del 26-M eren provisionals

Els resultats de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona ja es van donar a conèixer la mateixa nit electoral, quan Ernest Maragall es va convertir en el guanyador de les eleccions després d’un frec a frec d’infart amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau.