ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Hi ha una relaxació del govern municipal a l'hora d'exigir el compliment de les ordenances i les normes de respecte, i ser un gamberro o un 'jeta' a la ciutat et resulta casi gratis perquè aquestes multes no s'arriben a cobrar."

“Ser un gamberro a la ciutat et resulta gairebé gratis”, ha sentenciat Alberto Fernández Díaz basant-se en la reducció de sancions per incompliments de l’ordenança de convivència. El líder del PP ha assegurat que la recaptació de multes per venda ambulant ha caigut un 20 %, per orinar al carrer un 15 %. Fernández Díaz ha criticat també que “només es cobra el 13 % del total de les multes”, i ha conclòs que a Barcelona “la impunitat és quasi absoluta”.

Fonts municipals han confirmat que l’any passat es van posar unes 18.000 multes menys per incompliments de l’ordenança del civisme. En concret, de les 129.518 sancions de 2014 es va passar a 111.839 l’any passat. Ara bé, remarquen que si ha caigut la recaptació és perquè s’ha incrementat l’opció de pagament immediat, que redueix l’import de la multa, i perquè l’anomenada llei mordassa entra en col·lisió amb algunes de les sancions que preveu l’ordenança del civisme.