ELOI BADIA, regidor de Presidència "Donar una resposta a un canvi de model que ha comportat que tinguéssim un elevat nombre de demandes per cessió il·legal i, per tant, donar un contingut i donar un corpus a com creiem que ha de ser la futura televisió de Barcelona." JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "El cost final de l'operació, és important saber això. És imprescindible conèixer què costarà a l'Ajuntament. Posem en risc ICB? Qui assumirà el cost?" PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal de C's "Tratándose de un servicio que no es esencial. No es un servicio esencial tener una televisión pública por parte de un ayuntamiento. Mantendremos esta abstención." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "El repte és majúscul i estem disposats a col·laborar, però advertim una vegada més que o es fa bé, o pot portar més problemes que no pas solucions." ÀNGELS ESTELLER, portaveu del Grup Municipal del PP "Aquests informes justificatius els necessitem. Per valorar també quin és l'impacte econòmic i els efectes que pot arribar a tenir a l'hora de garantir la viabilitat de BTV." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Endavant amb la internalització, però aquesta, torno a repetir, ha d'anar acompanyada d'unes millores de condicions laborals i salarials, així com de l'entrada de tota la plantilla de treballadors i treballadores de BTV."

Eloi Badia ha dit que aquesta proposta de nou model de gestió preveu un organigrama de 201 treballadors públics, de manera que s’inclouran els empleats dels serveis tècnics i informatius que ara estan externalitzats. El mecanisme escollit serà el de la subrogació, amb la voluntat que sigui efectiva ja l’any 2017. “Es dóna una resposta a un canvi de model que ha comportat que tinguéssim un elevat nombre de demandes per cessió il·legal”, ha dit Badia, que ha afegit que es vol donar “contingut i un corpus a com creiem que ha de ser la televisió de Barcelona”.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que la proposta suposa “un pas important”, però ha plantejat interrogants, com ara quin cost tindrà l’operació, si caldrà indemnitzar la productora o si es té la certesa que les demandes per cessió il·legal es retiraran. “El repte és majúscul i estem disposats a col·laborar, però o es fa bé o pot portar més problemes que no pas solucions”, ha dit.

Des de la CUP, el regidor Josep Garganté ha celebrat l’aprovació inicial d’aquesta proposta. “Els mites van caient”, ha dit després de recordar les veus que s’oposaven a aquest procés. “Endavant amb la internalització, però ha d’anar acompanyada d’unes millores de condicions laborals i salarials”, ha advertit Garganté, que ha reclamat la internalització de “tota la plantilla, també els d’Antena Local”.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha demanat al govern que justifiqui per què una gestió directa és més eficaç i transparent. Forn també ha exigit saber “el cost final” de l’operació. “És imprescindible conèixer què costarà a l’Ajuntament. Posem en risc ICB? Qui assumirà el cost?”, s’ha preguntat. Des de C’s, Paco Sierra ha justificat l’abstenció perquè “tenir una televisió pública no és un servei essencial”. La portaveu del Grup Municipal del PP, Àngels Esteller, ha demanat més informes per valorar “l’impacte econòmic” i els efectes que la internalització pot tenir a l’hora de “garantir la viabilitat de BTV”.