FRANCISCO CALLEJAS, portaveu de la Plataforma de Veïns de la Plaça Pastrana i Entorns “Es un problema de incivismo de todo tipo, por ejemplo botellón prácticamente cada noche, follones, peleas, robos, incluso prostitución, oral para llamarlo bien, aquí en los bancos.” Veïns de la plaça de Pastrana, al Carmel, denuncien activitats incíviques i les conseqüències que tenen: brutícia, soroll a les nits, destrosses... Han presentat gairebé 600 signatures i diversos escrits a l’Ajuntament perquè trobin una solució. “Hablamos del barrio, de la plaza de Pastrana i alrededores, queremos que haya más presencia policial y sobretodo que cuando llamemos acudan, que la mayoría de veces no acuden y cuando acuden tampoco aplican la normativa.” Des del consistori asseguren que ja s’han pres mesures per fer front a la situació. Per exemple, hi ha una patrulla especial per les nits del cap de setmana i un equip d’agents cívics que treballa per detectar els diversos problemes que hi pugui haver a la plaça. A més, s'han col·locat aquests senyals de prohibició de jugar a pilota, que era una queixa que tenien des de fa temps. Ara els veïns també s’han posat en contacte amb altres zones.

Fa més de tres anys que ho pateixen però a l’estiu la situació s’ha tornat més difícil pel soroll que generen les actituds incíviques que, asseguren, hi ha a la plaça de Pastrana i entorns, principalment a les nits. Veïns de la zona consideren que les mesures que ha pres el consistori fins al moment són insuficients i reclamen més presència policial. També s’han posat en contacte amb altres parts de la ciutat on hi ha problemes de convivència per mirar de trobar solucions globals.

L’Ajuntament ha intervingut en diferents àmbits per fer front a la situació implicant-hi diversos serveis municipals. En primer lloc, ha destinat agents cívics per detectar les problemàtiques de l’espai, un dels més emblemàtics del barri de Carmel. D’altra banda, ha instal·lat senyals per prohibir jugar a pilota a la plaça, que era una de les activitats que generava més molèsties segons les queixes veïnals. A més, ha reforçat la vigilància amb una patrulla especial de la Guàrdia Urbana els caps de setmana que s’ocupa de supervisar la zona i altres punts conflictius.