El cavaller Sant Jordi ha irromput avui a l'Ajuntament. Senyal que de portes endins aquest dimarts no és un dia qualsevol. Personatges de llegenda acompanyen els visitants per la casa gran. Al pati, entitats socials hi han muntat parades solidàries de roses i l'alcalde hi ha contribuït comprant-ne una amb un bitllet de 10 euros. En un ajuntament ple de ciutadans, avui la majoria de líders municipals han abandonat l'activitat política estricta. Alguns han coincidit en la campanya solidària "Roses contra l'oblit", regalant, precisament, una rosa, a una persona gran. És el que ha fet Ricard Gomà abans de visitar el nou Espai Mallorca. El líder d'Iniciativa ha clamat perquè avui Barcelona sigui una ciutat inundada per la cultura. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "En definitiva, una marea roja, el color de la cultura, que avui ha d'inundar la ciutat. En clau de confrontar les retallades i de fer molta força perquè els projectes tirin endavant." Les reivindicacions culturals també han centrat el missatge de Jordi Martí. El líder dels socialistes, que avui també celebra el sant, ha "ramblejat" aprofitant el bon temps. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Però probablement on també hi planegen els núvols de l'amenaça que té en aquests moments la cultura. No només a la nostra ciutat sinó al país. Hi ha moltes reivindicacions a fer en l'àmbit cultural." En la condició també d'escriptor, Jordi Portabella no ha desaprofitat l'ocasió de la diada. Un dia que, assegura el republicà, ajuda el procés sobiranista. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Genera molta cohesió social i sense cap mena de dubtes és la cohesió social la que ens donarà la victòria al referèndum per la independència." Més lluny de la massificació de la Rambla, Alberto Fernández Díaz ha fet una passejada per carrers de Ciutat Vella en què ha demanat una diada amb civisme. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "I amb desig que aquest ambient festiu i cívic de la diada de Sant Jordi s'extrapoli als 365 dies de l'any." El líder del PP és l'únic que ha mantingut l'agenda política i ha presentat un acord amb el govern per revisar el Pla d'usos de Ciutat Vella. Una modificació que s'aprovarà demà.

La majoria de presidents de grups municipals, inclòs l’alcalde Xavier Trias, han participat en la campanya solidària d’Amics de la Gent Gran, “Roses contra l’oblit”, repartint una rosa a una persona gran. El líder del PSC, Jordi Martí, ha celebrat el seu sant passejant per la Rambla i, malgrat el bon temps, ha alertat dels “núvols que amenacen la cultura”. Ricard Gomà, d’Iniciativa, també ha aprofitat per reivindicar els valors culturals en aquesta diada.

El líder d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha signat llibres a l’estand de la Federació de Barcelona d’ERC i ha reconegut que un dia com Sant Jordi ajuda el procés sobiranista. El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha estat l’únic que ha mantingut l’agenda política amb una roda de premsa a Ciutat Vella.