L’Ajuntament ha acceptat aquest dimecres la proposició d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) que reclama recuperar l’edifici per a ús ciutadà. El regidor Joan Laporta (Dcat) ha dit que l’edifici, que està “infrautilitzat”, està qualificat d’equipament. Sobre ubicar-hi el museu del còmic de Barcelona, Laporta ha dit que caldrà “valorar la idoneïtat” a l’hora de situar-lo al barri del Coll.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, s’ha compromès a donar “un ús a l’espai de manera conjunta i consensuada amb els grups polítics i els veïns”.

Un palauet per albergar el Museu del Còmic

Els veïns sempre s’han fixat en aquest palau per convertir-lo en un espai per als ciutadans. Actualment la casa funciona com un magatzem de llibres de la Diputació de Barcelona. Veïns i entitats demanen que s’ubiqui el Grup d’Estudis del Coll, una fundació pedagògica, i el Museu del Còmic de Barcelona, entre d’altres. De fet la seu de la historieta té un fons de més de 25.000 exemplars i des de fa quatre anys no té local propi. En cas que finalment s’ubiqui al Coll-Vallcarca tindrà una estreta relació amb el gènere de les historietes. Durant anys el barri va albergar l’editorial Bruguera, dedicada sobretot a la producció de còmics.