Són els últims a donar suport a la iniciativa ciutadana. La seva signatura s'ha unit així als gairebé 26.000 suports que, finalment, s'han aconseguit reunir. L'objectiu de la plataforma promotora és que l'Ajuntament torni al model únic de gestió directa de les escoles bressol municipals. Rebutgen que s'hagi externalitzat en els tres últims centres oberts a la ciutat. ANDREU NEGRE, portaveu de la Plataforma03 "A les escoles que estan externalitzades el sou de companys nostres és molt inferior això crea desigualtats que no tenen sentit." La iniciativa ciutadana també reclama rebaixar les ràtios d'alumnes per aula que a partir d'aquest curs s'han vist incrementades. La Meritxell treballa a l'Escola Bressol Gràcia i assegura que l'augment d'infants va en detriment de la qualitat assistencial. MERITXELL GUARDIOLA, educadora "És un canvi durant el primer any de vida molt gran i ens veiem desbordats i de vegades no podem estar amb cada nen tot el temps com voldríem." "Un cop entregades les signatures l'Ajuntament les ha d'acceptar a tràmit en un termini no superior a dos mesos. Un cop això passi la iniciativa ciutadana es debatrà en comissió." Aquesta és a més una imatge inèdita. És la primera vegada que s'utilitza la iniciativa ciutadana com a mètode de participació.

La Plataforma03 ha estat qui ha promogut la iniciativa ciutadana. Volen recuperar el model únic de gestió directa. Rebutgen que en el cas de les tres últimes escoles bressol obertes a la ciutat (les de Jaén, Caspolino i Patufet de Navas) s’hagi externalitzat la gestió. Segons Andreu Negre, portaveu de la plataforma, el sou dels educadors d’aquests centres és inferior al de la resta de treballadors de les escoles bressol municipals i això “crea desigualtats entre persones que fan la mateixa feina”.

La inciativa ciutadana presentada aquest dimecres també reclama que es rebaixin les ràtios d’alumnes per aula als centres. Aquest curs 2012 es van incrementar a la majoria d’escoles bressol de la ciutat. En el cas dels alumnes de zero a un any es va passar de 7 a 8 nens per aula. En el segment d’un a dos anys es va passar de 10 a 13. Les aules d’alumnes de dos a tres anys van passar de 18 a 20 infants. Segons la Plataforma03 aquests increments van en detriment de la qualitat assistencial.

Primera iniciativa ciutadana

La d’aquest dimecres és la primera iniciativa ciutadana que es presenta a l’Ajuntament. Si compleix els requisits establerts en la normativa, s’iniciarà la tramitació en un termini no superior a dos mesos. Un cop això passi es debatrà en comissió.