centre municipal vela

(ACN) Les obres de reforç del dic que voreja el Centre Municipal de Vela continuen avançant. Les feines van començar a finals de gener, però, s’han fet especialment visibles amb la instal·lació dels blocs de formigó que permetran millorar-ne la seguretat. L’objectiu és implantar un sistema de reforç i consolidació estructural.

Per aconseguir-ho, s’ha construït una plataforma a sobre de la qual s’estan començant a submergir un total de 188 blocs de formigó. Cadascun pesa 25 tones i fa 2 metres d’alçària, amplada i profunditat. La seva col·locació atenuarà les conseqüències dels temporals marítims sobre les instal·lacions portuàries.

Inversió d’un milió d’euros

El projecte també inclou la neteja del fons marítim proper a la rampa. L’obra té un pressupost d’un milió d’euros i es preveu que finalitzi a finals de maig. El reforç d’aquest dic forma part del seguit d’actuacions desenvolupades en els últims tres anys per part de BSM per millorar i actualitzar les infraestructures marítimes del Port Olímpic. Entre altres treballs ja s’ha reforçat consolidat el dic de recer, les obres del tren de fondeig i la renovació del sistema d’amarratge de guies.

Remodelació integral del Centre Municipal de Vela

Aquesta primavera està previst l’inici de la reforma integral de les instal·lacions del Centre Municipal de Vela per tal d’augmentar l’oferta de serveis i adequar les instal·lacions amb criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat. El projecte es planteja en dos àmbits diferents. D’una banda, la millora de les infraestructures i, de l’altra, la construcció d’una nova sala polivalent, situada a la part superior, que gestionarà BSM.