(ACN) La CUP ha denunciat atacs racistes i masclistes, amenaces, notícies falses i insults cap a la seva candidata a l’alcaldia de Barcelona i diputada al Parlament, Basha Changue. “Aquells que conreen l’odi i el racisme no ens atemoriran mai; l’extrema dreta no ens farà callar”, apunta la CUP en un comunicat.

“No hi ha ningú amb collons per fotre-li tres trets al cap”, “es pot deportar Basha Changue a algun país caníbal” o “els negres són la pitjor raça de la humanitat” són alguns dels missatges publicats a Twitter contra la diputada.

En mans dels serveis jurídics de SOS Racisme

L’organització ha traslladat als serveis jurídics de SOS Racisme la campanya d’assetjament que Changue pateix a les xarxes per part de perfils d‘extrema dreta perquè s’hi puguin prendre les accions legals oportunes. L’organització assegura que els atacs creixen a mesura que s’apropen les eleccions municipals.

La CUP assegura que “els atacs que està patint Basha Changue són per ser una dona, negra, amb conviccions polítiques i compromís amb un projecte de ruptura com el que representa la CUP”.

L’ajuntament ha mostrat el seu suport

Davant la denúncia feta per la CUP, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha mostrat el seu suport amb una piulada. “Ens tindran al costat“, ha dit. I també ha posat a disposició l’Oficina de la No Discriminació per denunciar els atacs racistes.