Aquest dilluns comencen les obres de rehabilitació integral previstes a l’illa d’equipaments de la Sagrada Família. L’actuació permetrà reformar i reordenar l’edifici de serveis a les persones, amb entrada des del carrer de Mallorca, on hi ha el casal de gent gran, el centre cívic i el casal infantil, i actualitzar la coberta del mercat municipal, que té la façana al carrer de Padilla.

Aquesta reforma servirà per reconectar el barri amb el jardí interior d’illa, a través d’una nova façana i un nou passatge accessible, i també unir els equipaments entre si. Les obres començaran per la part de l’edifici del carrer de Mallorca, que es renovarà totalment, amb noves escales, ascensors i passos d’instal·lacions. La intervenció permetrà també reduir la demanda energètica, ja que augmentarà l’aïllament de la façana i la coberta, i fomentarà la ventilació natural. Es preveu assolir una reducció de demanda de climatització del 25 % respecte de l’edifici base. Els treballs obligaran a posar una marquesina que ocupi la vorera.

El mercat seguirà obert durant les obres

Pel que fa al Mercat de la Sagrada Família, se substituirà la coberta actual per una de fotovoltaica per aconseguir un edifici d’impacte zero, i per dotar a les parades de llum natural. El mercat continuarà obert durant les obres fins a l’agost, quan tancarà tres setmanes per posar una coberta provisional.