El detingut a Vinaròs (Castelló) és un ciutadà d’origen marroquí, de 24 anys. Segons la Guàrdia Civil, podria haver col·laborat amb la cèl·lula gihadista responsable dels atemptats a la Rambla i a Cambrils. Sis dels membres del grup van ser abatuts pels cossos policials, dos van morir en l’explosió del xalet d’Alcanar i quatre van ser detinguts.

L’home, de 24 anys i d’origen marroquí però resident a Espanya, ha estat detingut per haver col·laborat, presumptament, amb la cèl·lula responsable dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Segons la Guàrdia Civil, mantenia una relació estreta amb alguns dels terroristes, especialment amb l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty.

S’investiga si el detingut va ajudar els terroristes en la compra de substàncies per fabricar els explosius emmagatzemats en l’habitatge d’Alcanar. Segons la Guàrdia Civil, va donar la seva documentació personal als terroristes perquè poguessin comprar peròxid d’hidrogen i fer els explosius TATP. A més, suposadament també va posar a disposició dels terroristes mitjans de locomoció per transportar els explosius.

La Guàrdia Civil assegura que les línies d’investigació s’estan centrant a reconstruir els vincles de la cèl·lula en àmbit estatal i internacional, per poder identificar tots els individus que podrien haver col·laborat en les diferents fases de direcció i preparació dels atemptats.

Els detalls de detenció s’han fet públics a través d’una nota de la Guàrdia Civil aquest divendres. Poc després, els Mossos han publicat un tuit explicant que es tracta d’una operació conjunta amb la policia catalana.