Esprai de gas pebre dels Mossos d'Esquadra

La conselleria d’Interior ha destituït la cap de Comunicació, Joana Vallès. Segons fonts del departament, l’han feta fora arran de les “desavinences dels últims dies”. Ara bé, admeten que es deu, concretament, a la controvèrsia generada per l’anunci dels Mossos d’Esquadra que es plantegen utilitzar gas pebre en moments crítics i puntuals d’aldarulls en les mobilitzacions arran de la sentència del judici del procés.

La destitució s’ha fet pública aquest dilluns després que diumenge el conseller Miquel Buch va atribuir la polèmica a un “error comunicatiu”. De fet, entitats a favor dels drets humans com Irídia van denunciar la utilització d’aquesta eina per “l’impacte físic i psicològic” que pot tenir en els manifestants, sobretot per a les persones asmàtiques. Els sindicats policials també van criticar que els Mossos hagin fet públiques les eines de la unitat antiavalots. El portaveu del SAP-Fepol, Toni Castejón, creu que “no és bo” i que s’ha perdut el “factor sorpresa”.

La USPAC nega cap “error de comunicació” en l’ús del gas pebre i denuncia “incompetència” per part de Buch

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha negat cap error de comunicació en l’ús del gas pebre en un comunicat i ha afirmat que únicament s’ha tractat d'”incompetència i mala fe dels tres magnífics”, en referència a Miquel Buch; el director dels Mossos d’Esquadra, Andreu J. Martínez, i el secretari general d’Interior, Brauli Duart. A més, la USPAC considera que “la cúpula política d’Interior volia que la premsa filtrés informació”.