El líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha assegurat que Ciutat Vella té un problema d’inseguretat i ha recordat al govern que té la responsabilitat de “posar ordre”. “No volem que aquesta ciutat sigui un referent del  narcotràfic”,  ha sentenciat. Carina Mejías (Cs) ha afirmat que “la inseguretat s’ha instal·lat al Raval” i que “el govern mira cap a una altra banda”.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha demanat al govern que escolti els veïns i ha reclamat “solucions contundents” per evitar el deteriorament del Raval. El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha recriminat a Colau “poc diàleg i malament” a Ciutat Vella i ha dit que les mesures que ha pres al districte són “tiretes per tapar un tumor que s’expandeix”.  Alberto Fernández Díaz (PP) ha reclamat reaccionar i arribar a un acord amb mesures socials i de seguretat.

La regidora de la CUP Maria Rovira ha acusat els grups proposants d’aquest debat d’exigir “més privilegis als turistes i els seus empresaris” i de voler “una nova neteja a Ciutat Vella”. Gerard Ardanuy (Demòcrates) ha reclamat una resposta “de forma coordinada” al Raval. La regidora del districte ha defensat l’actuació del govern amb la inversió de 76 milions d’euros “per posar els veïns al centre de les polítiques”.

Colau se salva d’una segona reprovació

En el ple ordinari, el PP pretenia reprovar la gestió de Colau i tot el govern, però no se n’ha sortit. Només Cs hi ha donat suport. El PDeCAT, ERC, PSC i el regidor de Demòcrates s’han abstingut, mentre que BComú i la CUP hi han votat en contra. Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que en aquest mandat a Colau “se li ha escapat Barcelona de les mans”. Des de Cs, Carina Mejías ha justificat el vot favorable perquè “la ciutat està paralitzada”.

El portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha dit que malgrat haver-hi molts motius per reprovar Colau, “no volem banalitzar la reprovació”. També des d’ERC, Jordi Coronas ha criticat l’oportunitat de la proposta i ha plantejat que la reprovació la faci la ciutadania en les eleccions. Carmen Andrés (PSC) ha afirmat que els socialistes no han reprovat mai un govern de forma genèrica. 

Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha recriminat al PP “l’electoralisme” de la seva reprovació i que no es preocupin pels problemes dels barcelonins. El regidor Gerard Ardanuy ha dit que la proposta tenia poca concreció. L’alcaldessa ha llistat diversos acords en aquest mandat per demostrar que “les coses funcionen” i ha retret al PP que busqui només desgastar el govern perquè “la ciutat els interessa ben poc”.