Ciutadans demanarà al ple que es creï una comissió d’investigació sobre la gestió a l’àrea d’Hàbitat Urbà en el mandat anterior. La formació taronja posa el focus en Barcelona Regional, l’Institut Municipal d’Informàtica i l’adjudicació del túnel de Glòries, i vol que es determini si hi va haver irregularitats. La comissió és probable que tiri endavant i, de fet, al final del ple s’espera que se n’anunciï la constitució, que tindrà com a president el regidor de Cs, Santiago Alonso.

No serà aquesta l’única comissió que el ple constituirà aquest divendres. Just ara fa dos mesos, a instàncies del grup Demòcrata, el Plenari va votar a favor de crear una comissió d’estudi per analitzar si és millor el bus elèctric o el tramvia per la Diagonal. A la part final del ple es votarà la composició d’aquesta comissió, per a la qual s’ha proposat que el president sigui el regidor no adscrit Gerard Ardanuy.

A la part executiva destaca la nova regulació dels vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, els segways o els trixis. Amb els canvis a l’ordenança de circulació de vehicles i vianants, aquests ginys no podran anar per la vorera ni ser duts per menors de 16 anys. A més, els patinets elèctrics i els segways hauran d’anar sempre amb guia i en grups limitats a un màxim de sis persones.

El cas Millet irromprà a la sessió amb BComú, que vol que el Ple es pronunciï a favor de l’acusació de CDC per part del Consorci del Palau de la Música, tal com es va decidir aquest dimarts en la reunió d’aquest òrgan. ERC reclamarà reforçar la Unitat d’Afers Interns de la Guàrdia Urbana, i la CUP preguntarà al govern sobre els dos agents presumptament implicats en el crim del pantà de Foix.