L’estudi dels urbanistes 300.000 Km/s ha disseccionat Ciutat Vella i n’ha extret més de 200 cartografies amb informació sobre com és cada carrer, cada edifici, quines activitats econòmiques s’hi fan i els problemes de convivència que s’hi generen. Un dels trets característics que s’ha detectat és que Ciutat Vella és una zona amb una densitat de població molt alta alhora que les construccions són de qualitat baixa. Els barris amb més concentració demogràfica són el Raval i la Barceloneta. A peu de carrer, les vies són estretes i són els edificis els que absorbeixen el soroll.

Pel que fa al teixit econòmic del districte, l’estudi constata que bona part de la superfície de Ciutat Vella no està destinada a servir els seus veïns sinó que donen servei al conjunt de la ciutat. Per exemple, es destaca que el comerç de proximitat és escàs.  Aquests són aspectes que caldrà tenir en compte, segons l’estudi, a l’hora de decidir quines llicències es poden atorgar o no.

El govern municipal recorda que el Pla d’usos és una normativa de futur, és a dir, que regularà les noves llicències i podria ampliar les zones acústiques de regulació especial, però no podrà actuar sobre les llicències ja existents. El pla pot inferir en les llicències de bars, restaurants, discoteques, casinos, hotels, pensions, habitatges d’ús turístic, supermercats, locutoris i gimnasos. De cara al nou pla, s’hi volen incorporar les botigues de conveniència, els “lockers”, les botigues relacionades amb els vehicles de mobilitat personal i altres activitats relacionades amb el turisme. El que ja ha avançat la regidora del districte, Gala Pin, és que no es permetrà el trasllat de llicències d’un punt a un altre del districte, basant-se en una sentència judicial.

Després d’aquesta primera anàlisi, es presentarà un segon informe, elaborat per l’Agència de Salut Pública, sobre l’afectació del soroll. En paral·lel, el procés participatiu recollirà les propostes dels veïns i també es faran visites a entitats i associacions. El govern municipal confia poder-lo aprovar definitivament a finals d’any.