L’alcalde accidental ha dit que vol fugir del “cofoisme”, però ha dit que se sent “satisfet” del que s’ha aconseguit en la primera meitat del mandat en temes clau com l’habitatge (amb el crèdit europeu per fer pisos socials), el turisme (amb el PEUAT) o les desigualtats socials (amb el Pla de barris). “S’han posat les bases per a un canvi sensat i raonable”, ha afirmat Pisarello, que ha admès que encara hi ha gent que ho passa malament i que se sent “preocupat” per la situació d’emergència social.

Pisarello i Collboni han coincidit a assenyalar que l’Ajuntament ha assumit inversions que pertoquen a altres administracions en qüestions com l’habitatge o el desenvolupament econòmic. Tots dos també han destacat “l’estabilitat” de l’executiu municipal. “Crec que el govern de Barcelona és una feliç excepció en aquest país”, ha sentenciat. De les accions que recull el PAM -que no es va aprovar en el plenari-, se n’han fet ja el 47 %, i s’ha aprovat per Comissió de Govern més de la meitat de la inversió prevista per a tot el mandat.

En el balanç de mig mandat, també s’han llançat missatges a una oposició cada cop més distanciada del govern. Collboni ha dit que li agradaria que els grups plantegessin alternatives quan fan una crítica i que “més enllà de la gesticulació, confio que en moments clau hi haurà possibilitats d’acord”. L’alcalde accidental ha dit que està disposat a dialogar, i ha advertit l’oposició que “el bloqueig en termes electoralistes” es castiga a les urnes.