preu lloguer barcelona

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta per exigir al Govern espanyol en funcions que s’apliqui ja a la ciutat la regulació dels lloguers que preveu la llei d’habitatge. S’ha fet en una sessió extraordinària a petició de BComú i ERC. La proposta que havien presentat s’ha aprovat amb el suport del PSC. Els grups de TriasxBCN, el PP i Vox hi han votat en contra.

El text que s’ha aprovat exigeix al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicar de forma immediata la llista de municipis que són zones de mercat tens, entre els quals hi ha Barcelona, i que es pugui fer servir l’índex de preus que va fer la Generalitat per regular ja els lloguers. La tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC) ha dit que s’està treballant “intensament” per fer efectiva la llei al més aviat possible.

Colau demana implicació a Collboni

En el debat, la líder dels comuns, Ada Colau, ha reclamat implicació a l’alcalde, Jaume Collboni, perquè demani a la ministra Raquel Sánchez que “no posi excuses” i faci efectiva la regulació dels lloguers. “Hi ha molta gent angoixada perquè puguin pujar els preus”, ha afirmat Colau. La portaveu d’ERC, Elisenda Alamany, ha exigit als socialistes “que no posin excuses” i apliquin la normativa per “defensar els veïns i la sobirania de Catalunya en matèria d’habitatge”.

Els arguments dels que hi han votat en contra

El regidor Damià Calvet (TriasxBCN) ha dit que tot i estar a favor d’alguns punts de la llei d’habitatge, consideren que no distingeix entre petits i grans tenidors. A més, Calvet ha assegurat que la norma vulnera les competències de la Generalitat en habitatge. Des del PP, Àngels Esteller ha dit que la limitació de preus del lloguer és “una ingerència” i que aquesta llei “ataca la propietat privada”. Liberto Senderos (Vox) ha afegit que la normativa és intervencionista.