El plenari municipal del mes desembre ha avalat la consolidació de les terrasses de bars i restaurants ampliades a la calçada durant la pandèmia, unes 1.400 segons l’Ajuntament de Barcelona. El govern de BComú i el PSC ha rebut només el suport de Barcelona pel Canvi (que ha anunciat que es rebatejarà com a Valents) i la regidora no adscrita, mentre que Junts, Cs i el PP s’hi han abstingut. ERC ha mantingut el no, com ja va expressar a la darrera Comissió d’Urbanisme.

Jordi Coronas (ERC) ha retret a l’executiu que modificar l’ordenança de terrasses per fer definitives les ampliacions de terrasses “no és ni urgent ni necessari”, sinó que “cal posar ordre al problema de desgavell actual”. Jordi Martí (Junts) també ha alertat d’un “desgavell generalitzat”, malgrat considerar que Barcelona guanyarà amb la retirada dels blocs de formigó, alhora que Òscar Benítez (BCN Canvi) ha recordat que l’ús de les terrasses “no és incompatible amb el descans dels veïns”.

Un 40 % més d’inspeccions a terrasses

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que Barcelona ja ha incrementat un 40 % les inspeccions arreu de la ciutat i que “això no pararà de créixer”. En resposta a ERC, Sanz ha admès que “hem de ser més contundents i necessitem més recursos”. En paral·lel a això, la setmana passada la tinenta d’alcalde ja va dir que l’Ajuntament denegarà les ampliacions a les zones saturades, com el carrer d’Enric Granados.

Des de Cs, Celestino Corbacho ha demanat que “les ampliacions de terrasses no siguin recurrents perquè castiguen els veïns” a l’hora de reduir places d’aparcament, i Óscar Ramírez (PP) ha sentenciat que les ampliacions s’haurien de fer a la vorera i no a la calçada: “En acabar la provisionalitat, han de tornar l’aparcament i la càrrega i descàrrega“.