En el ple ordinari corresponent al mes d’abril planarà en el debat pressupostari, sobretot després que dilluns, per falta de suports, el govern d’Ada Colau suspengués el ple extraordinari en què s’havia d’aprovar la modificació dels comptes. Dilluns mateix, l’executiu va anunciar que reprenia les negociacions amb la CUP per sumar aquesta formació als suports que ja té assegurats d’Esquerra i el PSC. Les intervencions d’avui poden ser un termòmetre de com avancen aquestes negociacions. En el ple es parlarà de pressupost en la proposició que presenta el PP, que reclama al govern que porti a votació els comptes en el proper plenari i que, si no s’aproven, els vinculi a una qüestió de confiança, un mecanisme que permet la llei i que es va fer servir per primera vegada al consistori en el mandat anterior per aprovar el pressupost de 2014. El PP, però, vol posar en evidència amb aquest debat que el govern no té encara els suports necessaris per tirar endavant la modificació pressupostària per a aquest 2016.

En el ple també hi haurà debat urbanístic. CiU presenta una proposició que demana al govern que es convoqui de manera urgent la taula de seguiment de les obres de cobertura de la ronda de Dalt. Els convergents també reclamen que es destinin els recursos econòmics suficients perquè els treballs puguin començar aquest mandat. El debat arriba en plena tibantor entre les entitats veïnals d’Horta-Guinardó i el govern municipal pels plans de l’executiu sobre aquesta obra. El govern ha plantejat als veïns diverses actuacions, no únicament la cobertura de tot el tram d’Horta-Guinardó, cosa que ha fet enfadar les entitats.

Encara sobre reformes, el PSC farà un prec a l’alcaldessa en què li demanarà que impulsi el projecte de remodelació de la via Laietana. Els socialistes volen que el govern tingui en compte els estudis fets en mandats anteriors i que les actuacions comencin l’any 2017. La pregunta de Ciutadans a l’alcaldessa se centra en l’edifici de Can Vies, a Sants. El partit taronja demanarà a Ada Colau què pensa fer per donar compliment a la proposició que es va aprovar per majoria en la Comissió d’Urbanisme de la setmana passada i que demanava al govern que enderroqués Can Vies. Aquell dia, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme ja va dir que malgrat l’acord de la comissió, la voluntat del govern és mantenir l’edifici.

També en la part d’impuls i control, Ciutadans i PP coincideixen en una mateixa petició al govern. Els dos partits demanaran que es pugui seguir els partits de la selecció espanyola durant l’Eurocopa de futbol que es farà el mes de juny a França des de Barcelona. Els populars demanaran a l’alcaldessa que permeti la instal·lació de pantalles gegants, mentre que Ciutadans farà un prec al govern perquè faciliti el visionat d’aquests partits en algun equipament municipal.

Esquerra optarà, en canvi, pel debat turístic. Els republicans demanaran al govern un pla de xoc per regular i controlar els pisos turístics legals i també els il·legals. ERC vol que s’augmenti el nombre d’inspectors, que hi hagi més inspeccions i que s’escurcin els terminis i procediments administratius de les demandes ciutadanes. La CUP, per la seva banda, preguntarà al govern quantes denúncies es van rebre els anys 2014 i 2015 contra agents de la Guàrdia Urbana. En ple debat sobre el cas Garganté, els cupaires posaran el focus sobre el cos policial i demanen al govern les denúncies per lesions, amenaces, injúries o maltractaments que es van posar contra la policia municipal i quin recorregut han tingut. La Urbana també protagonitza la proposta d’acord del PSC, que reclama que tots els canvis que es vulguin fer en aquest cos es votin en el plenari.

El ple arrencarà amb el debat entorn de dues mesures de govern. Una primera és el pla de construcció d’escoles bressol. L’executiu s’ha posat el repte de construir 10 noves escoles bressol en els propers tres anys, amb un increment de 847 places. L’altra mesura de govern és el pla de recursos humans per a aquest mandat, un document que recull les intencions municipals de crear 800 places públiques noves de feina i el cobriment d’un miler més de vacants. Es vol prioritzar les escoles bressol, el personal de serveis socials i la plantilla per reforçar les polítiques d’habitatge.