Diferents carrers de Ciutat Vella tenen aquests dies una nova imatge i no és per cap actuació urbanística sinó per la presència de flors. Aquest és el cas del carrer de Petritxol, una de les primeres vies comercials del districte que s'han sumat al Pla flors. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "El fet que hi hagi flors, testos de flors, o que hi hagi zones boniques en aquest sentit està comprovat que és molt més fàcil de conservar i la gent no s'atreveix tant a pervertir-lo." Els establiments que s'hi adhereixen obtenen de l'Ajuntament el permís per instal·lar a les seves façanes el ferro del qual penjaran les plantes i la primera remesa de flors. Els comerciants, a més de pagar el dispositiu, es comprometen a mantenir les plantes i a reposar-les quan calgui. La resposta dels comerciants no s'ha fet esperar. M. CARMEN MERINO, presidenta de l'Associació de Comerciants del Carrer de Petritxol "En principi s'hi van sumar uns 17 i ara s'hi ha sumat uns dos, quatre, sis, vuit més, i n'hi ha més en projecte." El carrer de Petritxol és ple de botigues i habitualment molt transitat. Els comerciants confien que amb la nova imatge hi guanyi tothom. M. CARMEN MERINO, presidenta de l'Associació de Comerciants del Carrer de Petritxol "Que quan la gent entri trobi que és un carrer tranquil, que és un carrer que dóna tranquil·litat, que respirés, que és el que nosaltres sempre aportem als nostres clients." El Pla flors, tot i que s'ha començat a aplicar a Ciutat Vella, està previst que s'apliqui a la resta de la ciutat.

L’objectiu del Pla flors no només és estètica sinó que pretén que la gent que passi per aquests carrers, en veure’ls cuidats, eviti fer-hi accions incíviques. Segons la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, “el fet que hi hagi flors, testos de flors, o que hi hagi zones boniques està comprovat que és molt més fàcil de conservar i la gent no s’atreveix tant a pervertir-lo”.

El carrer de Petritxol ha estat una de les primeres vies comercials del districte que s’han sumat al Pla flors. Més de 25 comerciants d’aquest carrer han penjat les plantes que els ha facilitat l’Ajuntament o estan a punt de fer-ho. El carrer de Petritxol és ple de botigues i habitualment molt transitat. Els comerciants confien que amb la nova imatge hi guanyi tothom. La presidenta de l’Associació de Comerciants del Carrer de Petritxol, M.Carmen Merino, confia que amb la nova imatge hi guanyi tothom: “que quan la gent entri trobi que és un carrer tranquil, que és un carrer que dóna tranquil·litat, que respira, que és el que nosaltres sempre aportem als nostres clients”.

El Pla flors, tot i que s’ha començat a aplicar a Ciutat Vella, està previst que s’apliqui a la resta de la ciutat.