Per Oriol Amorós, la futura plataforma Guanyem Barcelona “és interessant”, però ha insistit a reclamar als impulsors un posicionament respecte a la consulta del 9-N. “Estar-hi a favor és un mínim, però per fer les transformacions socials que reclamen cal que se sumin al bloc del “sí-sí'”, ha dit Amorós, que s’ha mostrat obert al diàleg amb els impulsors de la plataforma, que podria estar liderada per l’exportaveu de la PAH, Ada Colau.

El precandidat a les primàries d’ERC, però, ha fet una crida a “la majoria progressista que abans votava Pasqual Maragall i que ara està a favor del dret a decidir“. “La majoria està entre la Colau i el Trias, i aquesta és la majoria a què ens dirigim”, ha dit. Amorós no ha concretat si el proper dijous 26 de juny assistirà a la presentació pública de Guanyem Barcelona. “He de mirar l’agenda”, ha puntualitzat, però tot seguit ha recordat que aquell dia comença la campanya de les primàries i ja hi ha un debat programat.

En plena precampanya de les primàries d’ERC, Oriol Amorós ha reiterat novament una oferta a la unitat a l’altre aspirant, Alfred Bosch. Amorós ho ha dit en un acte a la plaça de Sant Felip Neri en què ha presentat els eixos de la candidatura amb el lema “Barcelona, esquerra i llibertat”. El també diputat al Parlament s’ha fixat com a objectius combatre l’atur i el fracàs escolar i donar suport al comerç amb nous eixos cívics, entre d’altres.