CARLES RIERA, portaveu de la manifestació "L'estat espanyol, tant en la seva dimensió estatal com autonòmica, consideren que un règim políticament acabat i absolutament desligitimat i en front d'això reivindiquem el nostre dret a decidir." CESC IGLESIAS, vicesecretari general d'Acció Política d'ERC "Estem convençuts que en el nostre país només tenim dues alternatives: o la imposició de Felip VI o bé treballar per la República Catalana que és l'única opció factible." RICARD GOMÀ, president del Grup municipal d'ICV-EUiA "Creiem que això s'ha d'aprofitar com una finestra d'oportunitat per decidir-ho tot, per inciar un procés constituent en tots els àmbits i aprofitar l'ocasió per aconseguir més i més democràtica." QUIM ARRUFAT, diputat de la CUP "Al Govern de la Generalitat li volem dir que no intenti cap pacte amb la monarquia ni posar la monarquia com a interlocutora que no ho és. No està reconeguda ni votada pel poble català i que tampoc no intenti que el 9 de novembre es voti una cosa diferent a la independència."

A la manifestació han participat 450 persones segons la Guàrdia Urbana, més de 700 segons els organitzadors. Entre els assistents a la marxa hi hem pogut veure David Fernàndez, diputat de la CUP, i el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, present a la capçalera.

El portaveu de la plataforma, Carles Riera, ha qualificat el sistema polític espanyol de sistema esgotat i deslegitimat. Ricard Gomà ha parlat del dret a decidir i ha dit que s’ha d’aprofitar per obrir un procés constituent en tots els àmbits. Pel que fa a Quim Arrufat, diputat de la CUP, ha demanat a la Generalitat que no intenti cap pacte amb la monarquia. I Cesc Iglésies, vicesecretari general d’Acció Política d’Esquerra Republicana, ha dit que només hi ha dues alternatives: o la imposició de Felip VI o la construcció d’una república catalana.

Aquesta iniciativa es va presentar dimarts, 17 de juny, a la seu del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals). Els portaveus Rosa Cañadell i Carles Riera van exposar els motius de la manifestació,  que vol mostrar el rebuig al nou monarca, Felip VI.

Cañadell va llegir la declaració en què s’expressava que la monarquia va ajudar a consolidar, el 1978, “un estat injust socialment i centralista territorialment”. També destacava el fet que Joan Carles I fos “designat a dit pel dictador”. Riera va fer referència al dret a decidir perquè d’aquesta manera “podem autodeterminar el model econòmic i social”.

Les organitzacions que signen la declaració i han convocat la manifestació són: Intersindical-CSC, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), Ara o Mai, Catalunya Diu Prou, Iniciativa per Catalunya (ICV), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la Independència (sectorial de l’ANC), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Joves d’Esquerra Verda (JEV), Independència per Canviar-ho Tot, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), CIEMEN, Arran, Endavant, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Coordinadora Sindical Obrera (COS), CADCI, Procés Constituent, Alternativa Jove – Joves d’EUiA, JERC, Sobirania i Progrés, l’associació cultural Sotrac, Fundació President Francesc Macià, Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), Club FNEC, Espurna, Catalunya Acció i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).