En una campanya completament centrada en Catalunya, el PSOE ha decidit fer l’últim míting abans de les eleccions generals a Barcelona amb la plana major del partit. El candidat a la presidència, Pedro Sánchez, ha demanat optar pels socialistes el 10-N per ser “l’única opció d’esperança per a Espanya” i ha plantejat les línies mestres d’una possible legislatura socialista: “Un govern fort contra la precarietat, progressista davant la dreta i de moderació davant els extremistes independentistes”, ha assegurat davant d’uns 3.000 simpatitzants, segons l’organització, al Pavelló Tèxtil de la Fira de Barcelona.

Sánchez també ha assegurat que el seu objectiu és “frenar el franquisme”, i per això ha promès que si aconsegueix revalidar la presidència il·legalitzarà la Fundación Francisco Franco, una proposta que ha aixecat l’ovació dels assistents. Alhora, també ha assegurat que tipificarà al Codi penal els delictes d’odi i l’exaltació del totalitarisme: “La democràcia espanyola té un deute a pagar amb les víctimes del franquisme”, ha subratllat.

Tots, contra els socialistes

Segons el candidat, l’únic objectiu de la resta dels partits en aquestes eleccions és que el PSOE no aconsegueixi la presidència d’Espanya: “Volen frenar-nos, i ho volen la dreta, la ultradreta, i ho volen els independentistes”. Sobre el PP, Sánchez ha ironitzat amb la voluntat dels populars de “salvar Catalunya” tot i que els catalans, segons considera, “no volen ser salvats pel PP”, en referència als resultats electorals del partit de Pablo Casado en les eleccions de l’abril, quan van aconseguir un diputat.

Batet: “Hem d’anar a votar perquè l’odi no governi”

Sánchez ha estat l’encarregat de cloure l’acte, mentre que la candidata dels socialistes al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, un dia més no ha pogut participar en campanya per motius mèdics. Sí que s’ha dirigit als assistents a través d’un vídeo gravat en què ha demanat “anar a votar perquè el discurs de l’odi no ens governi” i ha afegit que el projecte del PSC és l’únic que aposta per la convivència. L’encarregat de donar pas a la gravació ha estat Miquel Iceta, que ha tingut un protagonisme destacat en aquesta campanya en assumir alguns dels actes que havia de liderar Batet. El primer secretari del PSC ha promès treballar contra les fronteres i les divisions: “L’amor tornarà a enderrocar l’odi”, ha assegurat. En l’acte també hi han participat el candidat del PSC al Senat, Manuel Cruz, i l’exministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell.

Collboni: “Les barricades d’odi no ens faran callar”

En l’acte també hi han participat representants territorials del PSC, com el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que ha dedicat part del seu discurs als enfrontaments postsentència: “Vull tenir un reconeixement per als veïns que han hagut de patir els aldarulls, i també per a la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja”, i ha assegurat que els socialistes no callaran davant les “barricades d’odi”. Per Collboni, aquest diumenge cal dipositar un “triple vot socialista: per aturar la ultradreta, per posar fi al procés i per tenir Sánchez de president”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]