L’Ajuntament veu en les dades de l’informe anual sobre la renda de les famílies un “canvi de tendència” perquè el 2015 les diferències entre barris no es van ampliar. Tot i això, es manté la distància entre el barri amb la renda més alta i el que té la renda més baixa. Pedralbes, al districte de les Corts, amb un índex de 250,5, multiplica per 7,2 l’índex de renda familiar a Ciutat Meridiana (Nou Barris), que és de 34,5.

En la part alta del rànquing, es mantenen Pedralbes i les Tres Torres (214,1) (Sarrià – Sant Gervasi), mentre que Sant Gervasi – Galvany (205,1) treu a Sarrià (199,1) el tercer lloc. En la part baixa, Ciutat Meridiana desplaça la Trinitat Nova (35,6) de la cua. Precisament, vuit dels 10 barris amb la renda més baixa es troben a Nou Barris. En canvi, els districtes de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi acumulen els barris amb la renda familiar més alta. Sant Martí és l’únic districte que incorpora barris amb rendes molt baixes (la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme), amb barris amb rendes molt altes (Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou).

En aquest enllaç podràs consultar el rànquing dels 73 barris.

Menys polarització entre rendes

L’informe anual situa en el 2,9 % l’increment de la renda familiar disponible a la ciutat i la xifra en 19.775 euros. El 2014 va ser de 19.335 euros i ja havia pujat un 1,1 %. El consistori explica aquest augment de la renda familiar amb un “enfortiment progressiu de l’economia de la ciutat” i ho atribueix a una millora de l’ocupació i la trajectòria “expansiva” dels serveis turístics, entre altres qüestions.

A banda d’un augment de la renda familiar, l’informe també constata que s’han estabilitzat les rendes més altes i les més baixes. De fet, les més baixes es mantenen en un 15,5 % de la població, mentre que les més altes perden tres dècimes respecte del 2014 i se situen en l’11,3 %. Les rendes mitjanes continuen sent les majoritàries (44,1 %), però representen un segment molt més baix del que ocupaven el 2007 (58,5).

Els barris que guanyen més renda i els que més en perden

L’índex de la renda familiar disponible ha crescut en més de la meitat dels 73 barris de la ciutat entre el 2014 i el 2015. Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta-Guinardó, és el que n’ha guanyat més ja que ha augmentat en 13,5 l’índex de renda familiar disponible. El segueixen Provençals del Poblenou amb un increment d’11,1 punts i Can Baró amb 10,7 més. També cal destacar els increments de tres dels quatre barris de Ciutat Vella. Al Gòtic l’indicador ha augmentat en 10 punts respecte a les dades del 2014 i al Raval n’ha pujat 9,9.

A l’altra cara de la moneda, hi ha els barris on la renda de les famílies s’ha reduït. Encapçala aquesta llista la Vila de Gràcia amb 11,8 punts menys i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes amb una pèrdua d’11,1 punts.