Els responsables del ciberatac a l’Hospital Clínic no han demanat, de moment, cap rescat econòmic, com és habitual en aquests casos. Si ho fessin, però, el govern no acceptarà cap tipus de negociació. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, s’ha mostrat contundent després de la reunió del Consell Executiu: “S’han equivocat d’objectiu: no negociem amb pirates informàtics”.

Plaja també ha afegit que l’objectiu del grup era fer “el màxim mal possible” i que són “delinqüents especialitzats, plenament conscients de la gravetat dels seus actes. No hi haurà rescat”.

1.700 milions d’intents d’atacs a la Generalitat en un any

A l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya es treballa contrarellotge per restablir el servei a l’Hospital Clínic. Per aquests experts aquests atacs no són una novetat. Segons Plaja: “A Catalunya cada dia ens enfrontem a 60 grups cibercriminals que intenten atacar els entorns digitals de l’administració”. En només un any (entre el 2020 i el 2021) hi va haver 1.700 milions d’intents. 2.000 van aconseguir l’objectiu. Per Plaja, això demostra l’alta taxa de protecció, que gairebé arriba al 100 %.