El districte de les Corts pressiona per allargar la Línia 3 de metro de Barcelona més enllà de Zona Universitària, en concret fins a Esplugues i el Baix Llobregat, de cara a l’arribada del nou Hospital Clínic als terrenys de l’actual Servei d’Esports de la UB, al final de la Diagonal. El regidor del districte, Joan Ramon Riera, ha explicat a betevé que “cal posar-ho sobre la taula, si no hi és ja”, i planteja aquesta petició a la Generalitat de Catalunya.

Riera assegura que el districte estudia totes les afectacions, especialment de mobilitat, que tindrà ubicar un hospital de primer nivell europeu en aquell entorn.

15 minuts a peu des de la parada de metro

Ara mateix, la mobilitat per arribar al Servei d’Esports de la UB és complicada, hi ha poc transport públic i el que hi arriba queda lluny de les instal·lacions. Des de la parada de Zona Universitària cal fer a peu el darrer tram de la Diagonal, un trajecte d’uns 15 minuts. El tramvia més proper encara queda més lluny i els autobusos que hi passen són interurbans.

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària també considera imprescindible l’ampliació de l’L3, però demana, a més, que hi hagi un “park and ride” i que es connectin les dues entrades del metro de la Zona Universitària amb un ascensor per millorar l’accessibilitat i la mobilitat de la zona.

L’entrada de l’actual recinte d’Esports UB

Ampliació prevista en el pla director vigent de l’ATM

L’ampliació de la Línia 3 cap a Esplugues està prevista en el Pla director d’infraestructures 2021-2030 de l’Autoritat del Transport Metropolità, però el Departament de Territori assegura a betevé que totes les administracions i ens implicats han d’analitzar conjuntament quines necessitats de mobilitat generarà el trasllat i ampliació de l’Hospital Clínic a la Zona Universitària.

El futur nou Clínic integrarà en un únic campus els usos assistencials, de docència, recerca i innovació en un espai de 290.000 m2.