personal clínic treballant
Foto: Hospital Clínic

Després del ciberatac que ha obligat a suspendre 150 operacions i més de 2.000 consultes a l’Hospital Clínic, aquest dilluns al vespre el centre ha informat en un comunicat que les feines que s’han fet han permès reactivar l’accés a una part dels sistemes d’informació afectats.

Això permetrà recuperar part de l’activitat assistencial: a partir de dimarts es reprendran les consultes externes, tot i que només amb un 10 % de l’activitat. Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l’hospital per confirmar la visita i als que seran reprogramats se’ls anirà avisant pròximament.

També està previst recuperar entre el 40 i el 50 % de les operacions no urgents a la seu de Villarroel.

Sense data per tornar a la normalitat total

Segons informa el Clínic, per garantir la seguretat dels pacients la tornada a la normalitat serà molt progressiva i, de fet, no hi ha data per tornar a la situació anterior al ciberatac.

Durant aquest procés, es mantindrà tota l’activitat urgent i d’hospitalització a totes les seus del Clínic (Villarroel, Plató i Maternitat). També funcionaran l’hospitalització domiciliària, els hospitals de dia, la radiologia, les proves endoscòpiques, les exploracions radiològiques i la farmàcia ambulatòria.

En canvi, el centre d’extraccions i la radioteràpia oncològica continuen ajornant visites i es redireccionen els codis urgents (infart, ictus, etc.) a altres centres.

El Departament de Salut està coordinant la xarxa assistencial per atendre tots els pacients que calgui derivar a altres centres hospitalaris.