XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Estar al servei del govern de la Generalitat perquè es pugui fer la consulta. Després cadascú tindrà les seves idees de com ha de ser la consulta o si vol votar d'una manera o d'una altra. Però jo crec que facilitar les coses perquè es pugui exercir un dret democràtic d'un poble és important."

En la cimera hi han participat representants de tots els partits polítics amb l’excepció del PP i Ciutadans. També han estat convidats l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), que ha dit que “s’ha d’estar al servei de la Generalitat perquè es pugui fer la consulta”. Els altres representants del món local han estat el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU); l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), el del Prat, Lluís Tejedor (ICV-EUiA) i el de Manlleu, Pere Prat (ERC). També hi han assistit els presidents de les quatre diputacions: Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Joan Reñé (Lleida) i Josep Poblet (Tarragona).

La trobada dels partits catalans, les diputacions i el món local ha arrencat aquest dilluns, passades les 18 h, amb l’objectiu d’explorar les vies necessàries per sumar suports a la societat civil per convocar una consulta d’autodeterminació.