L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans 160 pisos, la majoria dels quals tenen un preu mitjà de 300 euros. Les visites als pisos mostra, que tenen entre 40 i 86 metres quadrats, es faran el 3 de maig de 16 a 19 h i el 4 de maig de 10 a 14 h, i el 18 de maig serà la data reservada per a tots aquells ciutadans que ja estan inscrits al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial. Fins avui ja se n’han rebut 286 sol·licituds a les oficines. Els pisos estan situats a l’avinguda d’Escolapi Càncer, a tocar del metro i de l’estació de Renfe, i tenen entre una i quatre habitacions.

Només fa 15 dies que l’Ajuntament va anunciar un pla per regenerar el barri. De fet una de les iniciatives era la de subvencionar una part del lloguer dels 190 pisos socials que hi ha al barri, que estan acabats però buits per la crisi. El govern municipal s’ha compromès a subvencionar una part d’aquest lloguer perquè els pisos surtin al mercat a uns preus més assequibles. L’alcalde, Xavier Trias, es va comprometre a invertir en els propers sis anys tres milions i mig d’euros per subvencionar la meitat del lloguer dels prop de 200 pisos.

El sorteig dels pisos es farà el mes de juny i els ciutadans interessarats tenen fins al 15 de maig per inscriure’s al registre a través de les oficines de l’habitatge de Barcelona o bé fer fer la sol·licitud al web www.registrehabitatgebcn.cat