RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "L'alcalde Trias torna a ser un alcalde que governa en clau de subordinació. Que acota el cap davant dels interessos de la Generalitat. Que està posant la solvència financera de l'Ajuntament al servei de tapar totes i cadascuna de les vergonyes del govern de la Generalitat." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "En la pràctica l'alcalde Trias perdona un cop més els deutes a la Generalitat de Catalunya. Aquest cop són 25 milions d'euros que podrien haver representat un increment del 15% de les inversions municipals només en aquest exercici." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Magnífic que es faci aquesta comissió, ja ho explicarem. No hi ha cap cosa a amagar. Tothom sap la situació econòmica que té la Generalitat."

“Trias està dilapidant la solvència financera de l’Ajuntament per posar-la al servei del govern d’Artur Mas”, ha assegurat Gomà

. “Sembla que l’espiral de menyspreu i d’estafa cap a la ciutadania de Barcelona no té límits”, ha denunciat, i ha exigit a l’alcalde que “doni la cara i provi d’oferir explicacions convincents a la gent dels barris a qui es nega la construcció d’equipaments socials, que avui són més necessaris que mai, amb l’argument que no hi ha diners.”

Gomà ha recordat que “el nostre grup va ser l’únic que va votar en contra d’aquesta aportació a Spanair” i s’ha mostrat convençut que “podrem assolir un acord entre els grups per deixar sense efecte el despropòsit de condonar a la Generalitat aquest deute”. “Barcelona no es mereix un alcalde que claudica amb aquesta facilitat davant de totes les administracions que maltracten reiteradament el govern de la ciutat i el conjunt de la ciutadania”, ha afirmat.

D’altra banda, el Partit Popular també demanarà una comissió extraordinària d’Economia i no descarta que sigui conjunta amb Iniciativa. Fernández Díaz ha assegurat que l’incompliment del conveni per part de la Generalitat equivaldria a un 15% d’inversió. A més demanaran al govern que presentin en un màxim de 30 dies un catàleg detallat amb totes les obres en què s’han invertit aquests diners.

L’alcalde, Xavier Trias, ha respost que en la comissió extraordinària ho explicarà tot i que no hi ha res a amagar. Ara bé, ha advertit que tothom coneix la situació econòmica de la Generalitat.