GABRIEL COLOME president del Grup Municipal del PSC "Vostès s'han fet una foto electoral. És totalment inacceptable per aquest grup aquests negocis que fa aquest govern amb la Generalitat." XAVIER MULLERAS regidor del PP "El senyor Mas i el senyor Trias s'han fet una 'selfie' electoral per compte de 100 milions d'euros que pagaran o que han pagat tots els barcelonins." JOAQUIM MESTRE regidor d'ICV-EUiA "La precampanya electoral amb pressupost municipal que es diu Model i que es diu Can Batlló, en cap cas l'ha de pagar l'Ajuntament. Vostès poden fer precampanya, però la precampanya de CiU que la pagui CiU". SÒNIA RECASENS tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Miri jo entenc que són operacions molt complexes: Model, Can Batlló... Hem acudit a allò que ens interessava desencallar, perquè són peces estratègiques per a la ciutat."

Set mesos abans de les eleccions municipals, l’oposició ha qualificat d’electoralista la mesura impulsada pel govern municipal de comprar edificis al govern català, entre els quals hi ha Can Batlló, l’antiga seu dels jutjats de primera instància o els terrenys de la presó Model. La qüestió ha centrat la comissió del deute que s’ha fet aquest dimecres a l’Ajuntament. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha dit que l’entesa amb la Generalitat significa “un molt bon acord” i que el consistori ha optat per anar a desencallar situacions amb “peces estratègiques” per a la ciutat.

Una “selfie electoral”, segons el PP

L’oposició ha criticat amb duresa l’acord. Xavier Mulleras (PP) ha insistit a reclamar els informes de l’entesa “per saber si es una bona operació per  aBarcelona o si s’ha tornat a vetllar pels interessos de Mas”. Referint-se al pacte segons el qual l’Ajuntament assumirà la construcció d’una nova presó a la Zona Franca, Mulleras ha ironitzat i ha dit que “no sabia que l’Ajuntament té ara competències en matèria de presons”. El PP creu que Mas i Trias s’han fet una “selfie electoral” amb el tema de la Model. En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu dels socialistes. Gabriel Colomé (PSC) considera inacceptables “els negocis que fan Ajuntament i Generalitat” i creu que l’acord no és res més que una foto electoral de l’alcalde Trias.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) creu que la Generalitat i l’Ajuntament “no han de pagar la campanya electoral i la reelecció a l’alcalde Trias” i ha reclamat que la campanya de CiU la pagui la federació nacionalista. Mestre considera “inacceptable” que l’Ajuntament assumeixi la construcció del centre penitenciari que ha de substituir la Model i creu que en cap cas la permuta no pot descomptar-se del deute acumulat de la Generalitat envers l’Ajuntament. L’oposició ha coincidit a criticar que a banda de comprar els edificis, el govern hagi de rehabilitar-los amb un cost superior als 40 milions d’euros.