El candidat socialista, Miquel Iceta, ha celebrat la notícia perquè “permet normalitzar les coses” i ha demanat que “la política catalana no es converteixi en una crònica judicial permanent”. En la mateixa línia s’ha pronunciat el líder de CCP, Xavier Domènech. Al Cercle d’Economia ha dit que “la millor notícia” passa per fer el 21-D unes eleccions “com més normals millor” i, per això, ha instat tots els candidats a ser “capaços d’explicar les nostres propostes”.

Per la seva banda, Inés Arrimadas (Cs) i Xavier García Albiol (PP) han afirmat que respecten la decisió de la justícia. Arrimadas ha assegurat que la formació taronja no necessita saber què passarà amb Puigdemont “perquè tenim un projecte alternatiu”, mentre que Albiol ha advertit que no entrarà a “jugar a la confusió” entre la justícia i la política: “Puigdemont s’està trobant una realitat que per a ell és molt crua, però molt esperançadora per als demòcrates”, ha reblat.

Els republicans han valorat la notícia des de la presó Model, on han celebrat el primer acte matinal de campanya. La número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, ha advertit que la retirada de l’euroordre és “una manipulació per complicar el retorn” de Puigdemont i els consellers. “Davant l’expectativa certa que la justícia blega mai no hauria extradit el govern, abans de posar-se vermell, ha preferit retirar l’ordre, i això demostra que l’assumpte que s’està instruint és una querella desproporcionada, que conté delictes que mai no hem comès”, ha dit Carles Mundó, un dels consellers destituïts en aplicació de l’article 155 i un dels que ahir van sortir de la presó.