Pisarello ha recordat, a més, que la ciutat ja ha tingut altres alcaldes d’origen popular i ha reiterat el compromís de la formació per una ciutat feta a mida “dels infants, la gent gran i de tots”. Ha afegit que “hem de tornar la credibilitat a la política”. Convidem a tots a aprendre a manar, obeint una ciutadania que vol solucions per a problemes col·lectius”.

Xavier Trias, ha assegurat que des de CiU continuaran apostant pel “somni de la ciutat de les persones” i ha detallat els reptes que té per endavant la ciutat, com la creació d’un parc públic de lloguer assequible, la reactivació econòmica, les infraestructures bàsiques i l’aposta per ser un referent en noves tecnologies.

Per la seva banda, la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha reiterat que el seu partit aposta per una ciutat plural i que s’oposarà a qualsevol “procés separatista”. Per aquest motiu es posicionaran, diu, com l‘alternativa, “des de la centralitat, la moderació i la responsabilitat”.

El nou president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha agraït la tasca del seu predecessor i ha explicat el seu suport a la investidura d’Ada Colau. Bosch ha explicat que la coincidència de les dues formacions en matèria social va decantar la balança per votar-hi a favor. En el seu discurs, també ha donat la benvinguda a la CUP al plenari, a qui ha dedicat una picada d’ullet dient que “segur que aviat sumarem esforços”.

El cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ha promès “seguir l’estela dels governs de progrés que ens han precedit”, i ha lamentat que la crisi econòmica i “unes polítiques d’austeritat mal enteses” hagin deixat una “ciutat dual” i poc assequible per als veïns. Per això considera que la generació d’activitat econòmica i el combat contra les desigualtats han de ser els pilars del pròxim mandat.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha destacat la minoria amb què governarà Barcelona en Comú i ha afirmat que el canvi de poder al capdavant de l’Ajuntament és un “retorn dels tripartits, però aquest cop escorats a l’esquerra més radical i independentista”. El líder popular s’ha dirigit a Ada Colau per avançar-li que el seu grup municipal donarà suport a les “propostes assenyades”, però que farà una oposició “intensa”.

Finalment, la cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona, Maria José Lecha, ha deixat clar que l’arribada de la formació a l’Ajuntament ha de servir per “apoderar les classes populars i posar les institucions en mans de qui les paga i qui les mereix”. Per a la pròxima legislatura, ha reclamat el reconeixement dels centres socials ocupats, municipalitzar les empreses públiques i aturar el turisme amb un “canvi radical del model”.