El vot a Colau, segons la formació, s’ha de llegir com un reconeixement de l’oportunitat “d’obrir un canvi de cicle polític a la ciutat”, i com a mostra de la voluntat de dur a terme “una oposició crítica i constructiva”.

Amb els altres dos vots, la CUP vol fer visibles a l’Ajuntament dues lluites de ciutat. En primer lloc, donaran suport a la vaga dels treballadors de les empreses subcontractades per Movistar, que fa més de 60 dies que estan en vaga indefinida.

L’altre vot serà de denúncia contra la petició fiscal de 17 anys de presó per a sis antifeixistes que, segons la CUP “van foragitar un grup de nazis que es preparaven per sortir ‘de cacera’ pels carrers de Sants, el 12 d’octubre del 2013”.

El posicionament de la CUP es va decidir en una assemblea celebrada entre els dies 1 i 9 de juny, en què van assistir prop de 250 persones.

La CUP també ha anunciat que els seus tres regidors no assistiran a l’acte protocol·lari de recepció al Palau de la Generalitat de la nova corporació municipal “per motius polítics” i també perquè volen assistir a la manifestació contra la repressió, convocada a les 18.30 h a la Plaça de Sants.